Överlåtelsebesiktning

Låt oss ge dig den professionella insikten du behöver för att säkra ditt husköp eller -försäljning!
Vi hjälper dig!

Kontakta en besiktningsman idag


Vi utför besiktningar i Jämtland, Härjedalen, Ångermanland, Medelpad, Dalarna, Hälsingland och Gästrikeland. Alltid trygghet via besiktningsman från Woxa AB.

Vad är en överlåtelsebesiktning?

Så går en teknisk undersökning av fastighet till vid försäljning

En överlåtelsebesiktning är en teknisk undersökning av en fastighet. Syftet med besiktningen är att ta reda på fastighetens skick innan den säljs vidare till en ny ägare. Detta ger både säljaren och köparen en tydlig bild av fastighetens skick, vilket kan vara viktigt för att avgöra huruvida köpeskillingen ska justeras eller inte. Överlåtelsebesiktningen kan även ge information om eventuella reparationer som behöver göras innan fastigheten kan överlåtas till en ny ägare.

DSC02855
Någon att lita på

Certifierade och erfarna besiktningsmän

Våra certifierade och erfarna besiktningsmän kan utföra en komplett överlåtelsebesiktning. En sådan gör man för att säkerställa såväl säljarens som köparens intresse vid en försäljning av en fastighet.En överlåtelsebesiktning är viktig för att säkerställa att fastighetens skick är i enlighet med de krav som ställs av myndigheter och branschen. Detta ger en tydlig bild av fastighetens skick innan den överlåts till en ny ägare. Genom att göra en överlåtelsebesiktning kan man undvika oväntade kostnader och överraskningar i samband med försäljningen av en fastighet.

DSC03002
Din lokala expert

Trygghet från lokala entreprenörer

Vi utgår från Mörsil i Jämtland, men utför uppdrag även i Härjedalen, Ångermanland, Medelpad, Dalarna, Hälsingland och Gästrikland.Det innebär till exempel att vi ofta arbetar i Åre, Östersund, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Örnsköldsvik, Härnösand, Kramfors och längre söderut som Ljusdal, Hudiksvall, Mora, Falun, Borlänge och Gävle.

40+

Års Erfarenhet

100+

Nöjda Kunder

300+

Färdiga Besiktningar

100%

Certifierade Besiktningsmän

Våra TJänster

Vi erbjuder också tjänster inom

Badrumsbesiktning

Slutbesiktning av badrum efter utförd renovering. Besiktningsmannens roll är att vara en opartisk granskare som undersöker att arbetet är fackmässigt gjort, samt att utfört arbete motsvarar gällande toleranser enligt branschregler.

Lägenhetsbesiktning

En bostadsrättsbesiktning ger en överskådlig bild av skick och eventuella risker eller andra faktorer som kan påverka priset. Besiktningen innebär en okulär besiktning av väggar, golv och installationer i alla våtrum samt kök. Fuktindikering i samtliga våtutrymmen ingår kostnadsfritt i våra lägenhetsbesiktningar.

Överlåtelsebesiktning

Vi på Woxa AB är SBR medlemmar och med i Expertgruppen för överlåtelsebesiktningar.En överlåtelsebesiktning (ofta kallad husbesiktning) avser villor och fritidshus. Det är en byggteknisk undersökning som utförs vid försäljning eller köp. Som köpare kan du anlita en besiktningsman för att biträda din lagstadgade skyldighet enligt jordabalken 4 § 19 att undersöka husets skick, den s k ”undersökningsplikten”.

Vi hjälper dig

BESIKTNINGAR FÖR EN TRYGGARE FASTIGHETSAFFÄR

Vår verksamhet innefattar speciella husbesiktningar och överlåtelsebesiktningar som går utöver det som är vanligt. Våra besiktningsmän är professionella och erbjuder unika analyser med fokus på att förstå huset i fråga.

Daniel

Några ord om oss

5/5
Karin.S

Woxa AB har varit byggledare för uppförandet av ett bostadshus och ett förrådshus. Vi har fått fantastiskt professionell projektledning och kontinuerlig rådgivning genom hela byggprojektet, och kan varmt rekommendera företaget.

5/5
Marie.S

Väldigt trevligt bemötande, kunnig och noggrann.

5/5
Anna-Mari N.

Mycket gott bemötande. Snabbt svar vid frågor, per telefon eller via mail. Tog sig tid med att förklara vad som akut behöver åtgärdas /det som kan avvaktas. Med andra ord ett företag som jag varmt kan rekommendera!